Roland fórum
Nem vagy belépve.
Üdv!
Kérdésem a következő a BK5-el kapcsolatban: MFX-et lehet-é használni stílusban sávokon? Pl. gitárra overdrive vagy distortion effektet? Ha "rosszul emlékszem" a GW8-ban lehet ilyet....
Kilépett
A félreértések elkerülése végett azért leírom: Nagyon jó kis hangszer a BK-5!! Néhány ici-pici változtatással talán az egyik legjobb Roland keyboard lehetne... Hogy mire is gondolok:
1,Hiba hogy a hangszer szerkesztőjét nem lehet elérni csak GS-ben, holott tudja az XG Lite-ot is.. Ha valaki (mint például én is!) egy másik típusról vált Rolandra, az törheti a fejét hogy mit is csináljon a műsorával...
2, Hiba hogy egy külső szekvencer csak részben tudja vezérelni a hangszert.
3, Hiba hogy a hangszer okosabb akar lenni a felhasználójától... (Mi a fenének írja át a bank select-eket GS-ben? A régebbi Rolandok ha nem ismertek fel egy ilyen cc-t, egyszerűen csak egy zongorát szólaltattak meg azon a part-on!)
És ami jó:
A parametrikus part EQ, eszméletlen jó!!!! Döbbenetes jó sound-okat lehet vele csinálni!
Az Mfx szintén, de ez a Rolandok erőssége volt mindig..
Az usb lejátszó villámgyors, nincs gondolkodási idő még az audio fájloknál sem!
Stb.. stb... Ez a felsorolás sokkal hosszabb lenne mint az előző....
Kilépett
matrix64 írta:
Csak hogy pontosan értsük és ne terjesszünk rémhíreket
Makeup-al szerkesztesz egy midit,mfx,equ stb.,-gondolom létrejön egy adag sysex-ezt megpróbáltad felvenni Sonar-al,de nem küldte ki ezeket az üzeneteket felvételnél? Ezután a pendrive-al áttetted a midit a PC-re és onnan pedig nem fogadja ? Erről van szó ?
Pontosan!!!
Kilépett
Csak hogy pontosan értsük és ne terjesszünk rémhíreket
Makeup-al szerkesztesz egy midit,mfx,equ stb.,-gondolom létrejön egy adag sysex-ezt megpróbáltad felvenni Sonar-al,de nem küldte ki ezeket az üzeneteket felvételnél? Ezután a pendrive-al áttetted a midit a PC-re és onnan pedig nem fogadja ? Erről van szó ?
Kilépett
Azért nem tudom a szerkesztőjét használni, mert szeretnék (továbbra is) két hangszerről lejátszani midi file-okat. Laptop+ usb1 roland, usb2 yamaha...
Az NRPN-ekkel semmi gond! A system effektekkel sem (reverb, chorus), csak amitől igazán jól szól, az nem mükszik kívülről... (Mfx, part EQ)
Utoljára szerkesztette Fehér Tamás (2012-03-26 19:38:08)
Kilépett
matrix64 írta:
Üdv
A BK-7 midi implementációból próbálkozol ? Mert az 5-höz még nem látok. Az NRPN-ket pl. veszi kintről ?
Na igen, igazából egy ilyen táblázat még hátra van, leginkább azért mert a fejlesztők állítják: különbözik a modul verziótól!
Kilépett
De hát ezek a funkciók a szerkesztő részét képezik...
Nehézkes lenne stílust, vagy dalt lejátszani és közben szerkeszteni?!
Kilépett
Üdv
A BK-7 midi implementációból próbálkozol ? Mert az 5-höz még nem látok. Az NRPN-ket pl. veszi kintről ?
Kilépett
Csavar írta:
Fehér Tamás írta:
Hát nem akarok rossz reklámot csinálni a BK-5-nek, de a szoftvere nagyon gyengécske.... Újabb problémát találtam.... Sajnos úgy néz ki hogy külső szekvencerről nem szerkeszthető sem a part EQ, sem az Mfx... semmilyen formátumban.... (még GS-ben sem!) Sys ex-eket nem küld ki, és nem is fogad el sem az EQ-ra, sem az Mfx-re... Azért ez már tényleg gáz!!! Ezt már a céllövöldében a kétpálcikás Casió keybordok is tudják....
Egy eleve belső szerkesztő szoftver szekciót (Make Up Tools) szeretnél külső egységről vezérelni? Lehet félreértem a problémakört...
Nem feltétlenül... (de nem lenne rossz!) Mindössze külső vezérlésről (laptop!) szeretném ki/be kapcsolni az Mfx-et, kiválasztani a nekem megfelelő effektet, vagy be kapcsolni az EQ-t, és változtatni a paramétereket...
Kilépett
jimmy5 írta:
Hali Csavar !
A BK-5 viszi a Prelude és a GW-8 stílusait egy az egybe ???
köszi a választ !
Az összes eddig megjelent Roland automatikás gép stílusait viszi, egy az egyben!
(A GW-8 és Prelude cuccai nagyjából benne is vannak)
Kilépett
Hali Csavar !
A BK-5 viszi a Prelude és a GW-8 stílusait egy az egybe ???
köszi a választ !
Kilépett
Fehér Tamás írta:
Hát nem akarok rossz reklámot csinálni a BK-5-nek, de a szoftvere nagyon gyengécske.... Újabb problémát találtam.... Sajnos úgy néz ki hogy külső szekvencerről nem szerkeszthető sem a part EQ, sem az Mfx... semmilyen formátumban.... (még GS-ben sem!) Sys ex-eket nem küld ki, és nem is fogad el sem az EQ-ra, sem az Mfx-re... Azért ez már tényleg gáz!!! Ezt már a céllövöldében a kétpálcikás Casió keybordok is tudják....
Egy eleve belső szerkesztő szoftver szekciót (Make Up Tools) szeretnél külső egységről vezérelni? Lehet félreértem a problémakört...
Kilépett
zsolesz írta:
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Roland BK-5 két áron is szerepel.
Ebből melyik a valós és miért van ez.
Köszönöm.
Listaára: 256.000.-Ft.
Kilépett
Hm... Hát ezt a kérdést a roland tervezőmérnökeinek kéne feltenni.... Remélem lesz hozzá frissítés, és kiküszöbölik ezeket a hibákat... Kár lenne ezért a kis hangszerért, mert egy csomó jó dolog van benne (például a parametrikus part EQ..) és nagyon jól szól...
Kilépett
Fehér Tamás írta:
Ez nagyon durva !! Akkor mire jó az usb interfész ??!!
Kilépett
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Roland BK-5 két áron is szerepel.
Ebből melyik a valós és miért van ez.
Köszönöm.
Kilépett
Utoljára szerkesztette Fehér Tamás (2012-03-25 17:22:08)
Kilépett
Na jó,ez egy kis túlzás volt ..de tényleg jól szól.
Kilépett
matrix64 írta:
Ok,így már értem Szerintem amíg nem kap egy teljes értékű sequencert,addig ez dolog nem működik.A gw8-nál pont fordítva volt,ott a stílusszerkesztőre kellett várni . Úgy látszik ez már hagyomány,hogy félkész cuccok jönnek ki
Félkész?
Kilépett
Hm... de azért brutál jól szól....
Kilépett
Ok,így már értem Szerintem amíg nem kap egy teljes értékű sequencert,addig ez dolog nem működik.A gw8-nál pont fordítva volt,ott a stílusszerkesztőre kellett várni . Úgy látszik ez már hagyomány,hogy félkész cuccok jönnek ki
Kilépett
Huh!! Ezt egy kicsit bonyolult lesz itt elmagyarázni... A lényeg: Szeretnék a midifile-oknál egy yamaha hangmodult is használni mondjuk 4 part-on.. Ezért először csináltam egy user midi set-et ahol ezt a 4part-ot kikapcsoltam a rolandban
(Part local on/off) E part-ok valamelyikére beírtam az XG kódot.. De sajnos így is XG-nek látja a fájlt a BK-5, és nem enged belépni a "Makeup Tools" menűbe. A másik lehetőség az volt hogy XG helyett GS-t használok, és letiltom a hangszerben hogy bármilyen sys ex üzenetet ki küldjön a midin a yamaha felé.(Tx sysex on/off)
Ilyenkor viszont a hangszer automatikusan "kijavítja" a számára értelmezhetetlen bank select-eket, (miden part-on!) például: cc0 8, cc32 0, PG2, (yamaha megavoice gitár) átírja
cc0 0, cc32 0, PG2-re! (bright piano) .... Hát remélem érthető voltam....
üdv:F.T.
Kilépett
Fehér Tamás írta:
Igen! Felvettem egy általa lejátszott midi file-t. Ez elég gáz! Ha GS-ben használom a hangszert, akkor felülírja az általa fel nem ismerhető bank select-eket. Ha XG-ben, akkor viszont nem lehet használni a part eq-t, vagy az Mfx-et! Lehet hogy megszívtram .....
Üdv! Nem teljesen értem amit írsz. XG-ben hogy használod ? GS után kimegy egy XG sysex akkor átkapcsol a hanggenerátor XG-lite kompatibilitásba ?
Kilépett
Hm... Köszi az infót! De érdekelne még a másik lehetőség is, miszerint az audió fájlok+lyrics (mp3,wav, mp3+cdg) Ezt is próbáltam, de eddig még nem találtam
olyan fájlt ami a hangszerrel lejátszva írná a szöveget... Ha valaki látott már ilyet,
írja meg legyen szíves hogy, hogy is néz ki egyáltalán... Milyen kiterjesztésű?
Esetleg van-e rolandnak olyan szoftvere amivel egy ilyen fájlt meg lehet szerkeszteni? Hol lehet ezt megvásárolni, vagy letölteni? (Ha van..)
üdv: F.T.
Kilépett
zsolesz írta:
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy a Roland BK 5-nek van-e belső memóriája, és mekkora.
És Cover funkció van-e benne.
Vásárolnák egy ilyet, de lehet hogy nem tudom előtte kipróbálni.
Köszönöm.
Üdv. Zsolesz
Üdv!
Igazából nincs belső memória, bár 999 Perfomance mentés megoldható. Felhasználói események mentésére a pendrive szolgál. Akár 2 TB-ig!
Kilépett