www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2011-02-22 16:21:31

Joe
Guru
Regisztrált: 2003-10-14
Üzenetek: 226

G-70 probléma

Tisztelt Bujáki Balázs!

A leírtak miatt nem kell formatálni a G-70 memóriáját. A G-70 Data Base Manager programmal, ami a mellékelt gyári CD-n megtalálható, meg lehet oldani a problémát.
Ha telepítette a programot, kösse össze a G-70-t a számítógéppel egy USB kábellel és csatlakoztassa a G-70 belső memóriáját. A Data Base Manager programba az Import gombbal hívja be a G-70 adatait. Látni fogja a SONG ablakban, hogy melyek azok a dal fájlok, melyek benne vannak a listában, de a méretük 0 kb. Ezeket jelölje ki törlésre (erase), majd az export gombbal az így módosított adatokat küldje vissza a G-70-be. Ezzel rendbe is rakta ezt a kérdést.

Üdv

Joe

Kilépett

 

#2 2011-02-22 15:45:06

B.Bazsi
Tag
Regisztrált: 2007-04-10
Üzenetek: 7

Re: G-70 probléma

Tisztelt Roland fórum!

Az alábbi problémával fordulok Önökhöz segítséget remélve: van egy G70-es hangszerem V3-as szoftverrel. Elkövettem rajta még régebben azt a hibát hogy a belső memóriájából számítógépen keresztül töröltem a memóriában lévő midifile-okat, USB kábellel volt összekötve a hangszer a számítógéppel. A memóriából "eltűntek" a midifile-ok úgy hogy a file-ok mezői megmaradtak, de teljesen üresek, nem jelenik meg a címük. Ezeket a mezőket nem tudom kitörölni a hangszerről mert ugye értelemszerűen kiírja hogy "File not found", viszont a memória olyan maradt mintha a file-ok ténylegesen rajta lennének és foglalnák a helyet. Egyik kollégám mondta hogy le kell formatálni a gép belső memóriáját mert máshogy nem lehet eltüntetni ezeket a "fantom file-okat" vagy nem tudom hogy nevezzem miket, és addig foglalt a memóriája a gépnek. Kérdésem hogy házilag meg lehet-e oldani ezt a formatálást és újratelepítést és ha igen akkor hogyan? A hangszernek megvan az eredeti gyári CD-je. Egyszer már felvittem Pestre de technikai és egyéb okra hivatkozva nem tudták megcsinálni, nekem meg lényegesen olcsóbb és gyorsabb lenne megcsinálnom idehaza mint 240 kilométert levezetnem azért amit esetleg idehaza is meg tudok csinálni... Kérem segítsenek!

Üdvözlettel: Bujáki Balázs
balazs.bazsi@citromail.hu

Kilépett

 

Fórum lábléc