Roland fórum
Nem vagy belépve.
viszokaib írta:
A dob megszólal superior drummerrel, vagy akármilyen más vst dobhangszerrel, remekül, nincs is gond
A számítógépen a Superior Drummer-t hogyan és milyen módban futtatod, DAW/Sequencer szoftverből vagy önmagában?
viszokaib írta:
A többi sávot rárakom egy floppyra, betöltöm, a szintetizátor pedig lejátsza
Célszerűbb lenne a MIDI sávokat is számítógépes DAW/Sequencer szoftverből (mint például a Cakewalk Sonar X1) küldeni az XP80-nak.
viszokaib írta:
Viszont újonnan tapasztaltam, hogy a két tempó nem egyezik. Vagy én nyomkodtam el, valamit, vagy nem tudom.
A szoftvert és az XP80 munkaállomást MIDI-n szinkronizálni kell. Tanulmányozd a szoftver és az XP80 kézikönyv ide vonatkozó (Ext. MIDI Sync.) részét. Az első kérdésre adott válaszból kiderül majd, hogy melyik lesz a Master és melyik a Slave.
Kilépett
Elnézést, ha rossz helyre írok, csak egy kis segítségre lenne szükségem. Egy XP-80asról van szó.
Vázolom a dolgot: zenét szeretnék csinálni. Azonban! Adott egy midi-kotta. A dob megszólal superior drummerrel, vagy akármilyen más vst dobhangszerrel, remekül, nincs is gond. A többi sávot rárakom egy floppyra, betöltöm, a szintetizátor pedig lejátsza.
Viszont újonnan tapasztaltam, hogy a két tempó nem egyezik. Vagy én nyomkodtam el, valamit, vagy nem tudom. Van két 170-es tempó, a szinti viszont olyan, mintha 170,25 körül hozná. Hogy tudnám ezt beállítani, hogy a két tempó megegyezzen. Tudom, hogy a legegyszerűbb az lenne, ha a dob is a szintetizátorról szólna, és akkor nem kell mihez igazodni, de akkor az elején miért stimmelt?
Köszönöm a segítséget!
Kilépett
Ha dalból, akkor menüből kell kiválasztani a stílus-szerkesztőt.
Ha egy létező stílust, akkor a Part View gomb nyomásával lehet a megfelelő menüt előhozni.
Kilépett
sziasztok valaki tudna segitteni hogy hogyan szerkesszek stylust a preluddal??
Kilépett
Egy user performance-be lehet elmenteni a beállításokat
Kilépett
na most megtalaltam az mfx et azt nem tudom hogy hogyan kell elmenteni a megvaltoztatott parametereket??
Kilépett
sziasztok!!megszeretnem kerdezni hogy a roland prelud hangszerben hol kapom meg az mfx efekteket?? mit kell megnyomni hogy megjelenjen az mfx ??
Kilépett
sziasztok valaki tudna kuldeni nekem valami jo csardas mulatos es jo house dupla kaves ritmust roland preludra????/nagyon kerem valaki segitsen!!!
Kilépett
koszonom Csavar es Joe a segitseget !!! az az igazsag hogy ez nekem meg kemeny dio de remellem valamit tudok tenni!!
Kilépett
Szia!
A Menu gombot megnyomod, majd a kurzorral kiválasztod a Style composer-t.
A megjelenő képernyőn kiválasztod, hogy a stílus melyik elemét akarod elkészíteni, majd megnyomod az Enter-t. Így belépsz egy következő ablakba, ahol ki tudod választani a hangszíneket az adott stílus partokra stb.
Gyakorlatilag itt kell felvenni az általad lejátszott témákat. Az összes divízióra el kell ezeket készíteni és a végén elmenteni az elkészült stílust.
Kilépett
Szia.
Elsőre érdemes kipróbálni a stílus-szerkesztőt (Menu/StyleComposer).
Használatáról bővebben a kézikönyvben.
Természetesen a szekvenszerbe felvett "események" is átalakíthatóak stílussá (esetleg egy komplett dal is).
Kilépett
sziasztok!! valaki megtudna mondani hogyan lehet stylusokat komponalni a roland preluddal???
Kilépett
matrixxxzsolt írta:
szia!
A hangszerrel formataltam!!! mind azt irja hogy write error!!!valamit nem jol csinallok?? mar tok benanak erzem magam!!
Szia!
Próbáld meg 1 másik pendrive-val ami 2gb-os!
Kilépett
szia!
A hangszerrel formataltam!!! mind azt irja hogy write error!!!valamit nem jol csinallok?? mar tok benanak erzem magam!!
Kilépett
matrixxxzsolt írta:
azt irja ki hogy write error !! miert ??van formatalva a pendrive es amikor rakattintok arra hogy export es execute akkor azt irja ki hogy write error
Szia!
A hangszerrel formatálj ne a pc-vel!
Kilépett
azt irja ki hogy write error !! miert ??van formatalva a pendrive es amikor rakattintok arra hogy export es execute akkor azt irja ki hogy write error
Kilépett
matrixxxzsolt írta:
nem tudom a folyamatot hogy hogyan tegyem ra pendriv - ra!!
!!
Szia!
Előbb formázd le a pendrive-ot.(így létrehozza a roland könyvtárat)
Menü-utility-format
Azután mentés:
menü-utility-export all
A stílusokat simán tudod másolni pc-vel, de 100-nál ne legyen több.(style könyvtárba)
A zenéket playlist editorral másold , ékezet nélkül és rövid címekkel.
Kilépett
nem tudom a folyamatot hogy hogyan tegyem ra pendriv - ra!!
!!
Kilépett
szia!! azt nem tudom hogyan kell pendriv -era tenni ?? kell legyen az a roland mappa a pendriv on ?? vagy csak eleg ha szmittogeppel formatallom???
Kilépett
matrixxxzsolt írta:
sziasztok ! szeretnem megkerdezni valakitol hogy a roland preludbol hogy lehet a gyari stilusokat ki exportalni ???
Szia!
Nevezd át a kívánt stílust és mentsd el userként, azután mentsd pendrive-ra.(write-style stb...)
Kilépett
sziasztok ! szeretnem megkerdezni valakitol hogy a roland preludbol hogy lehet a gyari stilusokat ki exportalni ???
Kilépett
szia Halasan koszonom CSAVAR!!! orulok hogy vannak rendes segittokesz emberek megegyszer koszi!!!
Kilépett
Üdv!
Performance-ba az előadáshoz szükséges beállítások menthetőek. Példa: stílus+hangszín együtt, hangerő és effekt beállítások.
Style: stílusok. saját, vagy áthangszerelt stílusokat ide kell menteni.
System: a rendszert érintő beállításokat kell ide menteni.
Kilépett
sziasztok lenne valaki olyan kedved es elmondja nekem hogy a preludnal amikor megnyomom a write gombot akkor megjelenik az hogy performance style es a system mibe mit kell elmenteni???
Kilépett
sziasztok zeneszkollegak!!! nagyon koszonom a segitsegeteket foleg csavar es orultzenesznek !! a zene legyen veletek!!!
Kilépett