www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2010-11-30 12:38:40

Joe
Guru
Regisztrált: 2003-10-14
Üzenetek: 226

Kérdés

Szia!

Egy külső szekvenszerre ki lehet küldeni az adatokat és onnan betöltheted egy másik hangszerbe MIDI kábelen keresztül.
Ha a hangszeren megnyomod az [EDIT] gombot belépsz az EDIT módba.
Ezután a [PAGE] gombokkal lépjél az oldalakon keresztül Bulk Dump All oldalra.
Nyomd meg az [IN/YES] gombot. A kijelzőn megjelenik egy megerősítést váró üzenet. Indítsd el a felvételt a szekvenszeren, majd nyomd meg ismét az [IN/YES] gombot. Ha az adatátvitel befejeződött, a kijelzőn megjelenik a Complete! üzenet. Állítsd le a szekvenszeren a felvételt és mentsd el az adatokat. Ha egy másik RD-600 be akarod tölteni a beállításokat küld el egyszerűen a szekvenszerből a hangszer alap(normál) állapotában. (Edit módban nem veszi a system exkluzív üzeneteket.)

Kilépett

 

#2 2010-11-30 09:56:47

hidveginora
Tag
Regisztrált: 2010-11-30
Üzenetek: 2

Re: Kérdés

sziasztok,
olyan kérdés van, hogy Roland RD600-as zongora esetén egyikből a másikba át lehet-e tenni valahogy digitálisan az egész setupot (ami már be van állítva, memóriába ilyesmi) vagy csak manuálisan, egyesével lehet mindent átállítgatni? ...

Kilépett

 

#3 2010-11-04 06:30:44

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Kérdés

Bocs Csavar igazad van elkanyarodtunk a témától. Részemről befejezve a szapulás..

Inkább valóban amiért idejárunk azzal foglalkozzunk. Bocs ha valakit esetleg megbántottam.

Rbtrzensz,

Írjál emailt mert nem találom az elérhetőségeidet lehet kitöröltem véletlenül, és segítek beállítani a Sonart. A GW8 ins fájl-t már letöltötted? Mert az kell hozzá, ill.. a GW8 drivere.

Üdv.

Zoli

Utoljára szerkesztette Hegedüs Zoltán (2010-11-04 06:35:00)

Kilépett

 

#4 2010-11-03 11:11:21

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Re: Kérdés

Kedves fórumozók!

Kérném a Korg és Yamaha (cégek) szapulásának felfüggesztését. Ezt inkább privátban, vagy inkább sehogy.

Köszi wink

Kilépett

 

#5 2010-11-03 05:52:32

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Kérdés

Kedves Jurij es a szakkor,

Igen én ezt értem is. Nincs is ezzel gond. Viszont azzal nagyobb a baj, hogy a Korg hangszerekkel ma foglalkozó szakértők a Honfoglaláson ezt meséltek, és itt jön a képbe az régebben leírtak, hogy a szakértők szakértők?

Mondom én nagy itt a baj.

Üdv.

Zoli

Kilépett

 

#6 2010-11-02 11:48:18

jurij.es.a.szakkor
Tag
Küldő: Székesfehérvár
Regisztrált: 2006-02-19
Üzenetek: 67
Weblap

Re: Kérdés

Hegedüs Zoltán írta:

Szóval, hidd el nem a levegőből vettem azt amit állítottam a Korg és Yamaha együttesről, azt kell mondjam, hogy ha hiszed, ha nem egy Korg-al foglakozó szakember mesélte nekem a Hangfoglaláson arra a kérdésemre, hogy mi ez a gyengélkedés.

Zoltán, ezek pillanatok alatt ellenőrizhető (téves)információk. Kérem külön figyelj az évszámokra.

--- 8< ----------------------------------------------------------
Yamaha Corporation has always been a major partner of Korg, supplying them with circuitry and mechanical parts. In 1987, shortly before the release of the M1 Music Workstation, Yamaha acquired a controlling interest in Korg's stock. The takeover of the company was amicable, with Kato drawing up the terms, and the two companies continued to independently develop their product lines and compete in the marketplace. After the following 5 very successful years, Kato had enough money to rebuy most of the Yamaha share back in 1993.
---------------------------------------------------------- 8< ---

Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Korg

Kilépett

 

#7 2010-11-02 06:04:34

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Kérdés

Kedves jurij es a szakkor,

Látom te értesz a dolgokhoz, biztos benne vagy a bizniszben.
Szóval, hidd el nem a levegőből vettem azt amit állítottam a Korg és Yamaha együttesről, azt kell mondjam, hogy ha hiszed, ha nem egy Korg-al foglakozó szakember mesélte nekem a Hangfoglaláson arra a kérdésemre, hogy mi ez a gyengélkedés. Szóról szóra azt írtam le amit mondott a SZAKEMBER és senem vettem el belölle, senem tettem hozzá. Ha nem igaz amit leírtam, akkor ismét bebizonyosodott, hogy igen nagy baj van a kereskedőkkel, akikben megbízunk. Elgondolkoztató.
Azt véleményt meg osztom, hogy elmondásod szerint sok szemináriumot tart a Roland cég és ez dicséretes, csak a tapasztalat azt mutatja, hogy haszontalan és felesleges pénz kidobás. Nem azt állítottuk hogy minden kereskedő, hanem azt hogy a legtöbb ( úgy tűnik ) nem ért hozzá, vagy neki tökmindegy hogy milyen oktatást kapott, ( gondolom kaja-pia ingyen már megérte ) nem fog oly módon segíteni, mint ahogy kellene.

Szóval van még mit tanulni.....

Üdv.

Zoli

Kilépett

 

#8 2010-11-01 18:18:01

robrtzenesz
Tag
Regisztrált: 2010-04-22
Üzenetek: 178

Re: Kérdés

én semennyivel,nekem mindegy hol készült, ha a minőség jó, volt pl: eredeti angol keverőm, ami valóban ott volt gyártva, az első használatnál behalt, és utána is egymás után még kétszer.... fizetni a gw8-ért nemhogy többet, szerintem a mostani ára is egy kicsit borsos....nekem a hangszer minőségével egyelőre nincs gondom,majd néhány év múlva tudnák tapasztalatot megosztani, a másik Roland szintim, made in italy felirattal ékeskedik, jó pár éve megvan már, masszív, stabil kis készülék.... na ennyit erről.. a másik: Az odáig rendben van,hogy a Roland ,a hangszerüzletek dolgozóit oktatja, de ha az eladók nem osztják meg velünk a tudásukat, akkor mi ugyanúgy tudatlanul, vakon vásárolunk, és magunkra vagyunk utalva, mert éppen az adott üzletben az eladó lesza..ja a vevőt....vagy éppen félrevezeti.. persze igazatok van, jól meg kell válogatni hol vásárol az ember, de azért ne utazzak már 200 km-t, azért, hogy tisztességes kiszolgálást kapjak a nem kevés pénzemért.... ráadásul az ember márkahűsége is kockáztatva van ilyen esetekben......viszont bizonyos esetekben, egyébként sok ember hajlandó súlyos tízezrekkel többet fizetni, én mondjuk egy made in usa feliratért 200 ezerrel többet fizettem,mintha egy made in japan lett volna a gibsonom hátlapján..... de az egy másik történet.. szintinél nem tudom hogy vannak ezek a dolgok, mert van olyan műszaki cikkem, ami kínában készült( a gw8 -on kívül), és köszöni szépen, nagyon jól van....

Utoljára szerkesztette robrtzenesz (2010-11-01 19:33:44)

Kilépett

 

#9 2010-11-01 16:17:57

jurij.es.a.szakkor
Tag
Küldő: Székesfehérvár
Regisztrált: 2006-02-19
Üzenetek: 67
Weblap

Re: Kérdés

robrtzenesz írta:

ma már szinte minden Kínában vagy gyártva...

A reklamáló fórumozókhoz intézem a kérdést. Csak kíváncsiságból és mert érdekel, ha például "Made in Japan", "Made in Italy" vagy "Made in Hungary" cimke lenne olvasható a GW-8 hátlapján, mennyivel volnátok hajlandók többet fizetni a mai napon 220.000 Ft-os GW-8-ért a kasszánál?

Kilépett

 

#10 2010-11-01 16:09:08

jurij.es.a.szakkor
Tag
Küldő: Székesfehérvár
Regisztrált: 2006-02-19
Üzenetek: 67
Weblap

Re: Kérdés

Hegedüs Zoltán írta:

nem lehetne a kereskedőknek valamilyen szintű oktatást tartani?

A Roland East-Europe Kft. idehaza évente 2-3 alkalommal tart a hazai kereskedők, további 2-3 alkalommal a külföldi partnerek számára oktatást. Én az utóbbi években 8-10 Roland szemináriumon vettem részt, ezek alapján bátran kijelenthetem: A Roland nagy hangsúlyt fektet erre a területre, a Roland rendelkezik a legjobb oktatási programmal, a Roland gondoskodik a legjobban a kereskedők képzéséről. Az elméleti, tényszerű információk után a Roland (gyakran külföldi) demonstrátorai azonnal demózzák és ismertetik az újdonságokat. Egy ilyen szemináriumi oktatás és Demo-Session alatt nem fogom a végletekig, az utolsó-utáni-utáni menüben található funkcióig megismerni a készüléket, de olyan erős támpontot kapok, ami alapján szinte lehetetlen rossz tanácsot adni a vásárlónak.

A Roland évente több alkalommal rendez nagyközönség számára is látogatható hasonló jellegű rendezvényeket (nemrég Roland System Group nap volt). Egy ilyen nyílt napon bárki betekintést nyerhet, saját szemével és fülével győződhet meg az általam elmondottakról, a Roland oktatás és előadások külföldi mércével mérve is magas színvonaláról.

Hegedüs Zoltán írta:

Mert nagyon nincsenek képben.

Előfordulhat, hogy rossz helyről tájékozódsz, rossz helyen vásárolsz?

Hegedüs Zoltán írta:

Most hallottam, hogy a Korg a Yamaha cég tulajdona volt ... A Korg M3 belseje ugyan olyan mint a Motif-é.

Jó - vagyis rossz - példája annak, hogyan s miként kerül a köztudatba és keveredik a pletyka, töredék-információ és a fatális tévedés. Ha az ilyen és ehhez hasonló nem hivatalos, téves információk alapján hozol döntést (például ez alapján vásárolsz), akkor nem tartom megalapozottnak a gyártónál (például itt a fórumban) történő utólagos panaszkodást.

A Yamaha kismértékű KORG részvénycsomaggal rendelkezett amelyet a KORG úgy 10 éve (jóval az M3 fejlesztése előtt) visszavásárolt. Belsőre (leszámítva, hogy mindkettő hasonló elektronikai alkatrészekből épül fel) a Korg M3-nak és a Yamaha Motif-nak semmi köze egymáshoz.

Kilépett

 

#11 2010-11-01 13:55:40

robrtzenesz
Tag
Regisztrált: 2010-04-22
Üzenetek: 178

Re: Kérdés

szerinted akkor jelenleg a korg hangszerek jók? pl: vendéglátózni melyiket tudnád ajánlani? vagy milyen hangszer elégítené ki az igényeimet(dalszövegkijelzés, szóljanak jól a midik, a hangszeren belül is lehessen szerkeszteni a midiket, egy-két jó stílus)?

Kilépett

 

#12 2010-11-01 11:15:26

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Kérdés

Hello matrix64,

Az a szerkezeti felépítés amit meséltem nem igen gondolnám kacsának, hidd el olyan embertől hallottam aki mondjuk érdekelt ebben a történetben. Miért mondaná ha nem igaz? Viszon ha jobban figyelnéd a történéseket, a Korg valóban keleten igazán jól müködik, de milyen hangszerekkel? Valami új történt a Pa500 óta? Mikro szinti... Oh valóban nagy áttörés az M3 után... A Yamaha is, meg a Roland is elég sok eszközt gyártott az idő óta, csak a korgéknál nem történt semmi. De én javaslom, hogy várjuk meg a NAMM show-t és utánna majd beszélünk erről, de ott történnek dolgok.

Van egy nagyon jó barátom aki olyan eszközökkel dolgozik, amikre ti azt mondanátok, hogy jesszus, viszont mikor megszólal szerintem nem hinnétek el. Ő ébresztett rá, hogy nem a hangszer számít a legjobban, de azért nyilván kell hozzá valami, de ne ez a fő dolog. mindegy hogy midizel, vagy stilusozol, egy a lényeg TE legyél. Halottam már jó midit rosszat is, meg hallottam jó stilust meg rosszat is. Nem ez dönt. Hallottam olyat is akinek mind a kettő helyen volt csak a repertorta nem volt a helyén. Akkor lehet bármid, lehetsz bármilyen jó tök mindegy.

Elfogultság. Nekem volt ilyen is olyan is meg még olyanabb is amiről nem sokan hallottak, szóval tudom mi mire jó. Most valószínüleg egy Korgot fogok venni.

Üdv.

Zoli

Kilépett

 

#13 2010-10-30 16:26:29

robrtzenesz
Tag
Regisztrált: 2010-04-22
Üzenetek: 178

Re: Kérdés

ma már szinte minden Kínában vagy gyártva...

Kilépett

 

#14 2010-10-30 16:24:25

matrix64
Tag
Regisztrált: 2007-08-17
Üzenetek: 116

Re: Kérdés

Egyáltalán nem érintett mélyen,csak legyünk korrektek a bírálatokkal.
Az én rolandomra made in china van írva smile
Hogy mennyire nem vagyok elfogult:nem tudom miből gondolod hogy gyengélkedik a Korg ?Hatalmas piaca van,arab világ,balkán, távol kelet ahol szinte népi hangszer:),nem a magyar piacból kell kiindulni.
Erről a tulajdonosi szerkezetről még soha nem hallottam,amit említettél,szerintem kacsa..

Kilépett

 

#15 2010-10-30 16:23:38

robrtzenesz
Tag
Regisztrált: 2010-04-22
Üzenetek: 178

Re: Kérdés

az én gw8-amra rá van írva.hogy MADE I CHINA.................

Kilépett

 

#16 2010-10-30 15:44:03

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Kérdés

Kedves Csavar,

A rossz érzetű elfogúlt vitára gondolotam. Persze érveljünk és nem is rólatok beszéltem mint Zenegaléria, hanem a többi kereskedőről. Természetesen vannak kivételek ismerek én is egyet ill. veletek együtt kettőt, de egyébként becsapás a kereskedelem.

Kérdés. Arra nincs lehetőség, hogy mint ahogy az árral csináltátok, hogy nem engedhetnek a hangszer boltok listaáron kell árúlni ( már a Yamaha is kötelezi a kereskedőket ), szóval nem lehetne a kereskedőknek valamilyen szintű oktatást tartani? Mert nagyon nincsenek képben. Ja meg rbrtzenesszel egyetértve, hogy levannak fóliázva a hangszerek, és nem lehet bekacsólni csak megnézni. Ezt Érden tapasztaltam először. Mennyire sokba kerülne hogy pl. egy ilyen hangszer lenne bemutatóban a hangszer boltokban? Érdemes lenne elgondolkozni.

Igen elszomorító, hogy a Yamahának nincs képviselete, meg foruma. Viszont a Roland kisérőautómatikás hangszereket Olaszországban gyártották vagy még gyártják is. Ugye? Az nem Kínai. Nem azzal van a gond. Biztos van olyan Yamaha is amivel gond van. Azt nem állítottam, hogy nincs gond csak a Rolanddal. Látom matrix64 igen mélyen érintett ez amit írtam. Nem kell magadra venni. Az elfogulatlan vélemény a hasznos vélemény.

Érdekesség. Most hallottam, hogy a Korg a Yamaha cég tulajdona volt, és azért ilyen gyengus most a Korg, mert saját zsebből kell a fejlesztéseket megoldani, de a NAMM Show-ra már várható egy két újdonság. A Korg M3 belseje ugyan olyan mint a Motif-é.

Üdv.

Zoli

Kilépett

 

#17 2010-10-30 14:15:49

robrtzenesz
Tag
Regisztrált: 2010-04-22
Üzenetek: 178

Re: Kérdés

Én csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy én a Roland katalógusban ismertem meg a hangszert, majd bementem a hangszerüzletbe, hogy adjanak tanácsot, érdemes-e nekem gw8-at vásárolni,valamint dalszövegkijelzés funkcióval rendelkezik-e?Volt  Gw8 a hangszerboltban, de a bibi ott kezdődőtt, hogy az eladó azt mondta, 1 hónapon belül jön a szoftfrissítés, és akkor már dalszöveget is meg fog jeleníteni a hangszer a kijelzőn,ez biztos... ja, meg én nem nagyon nyúlhattam a hangszerhez, meg szerettem volna hallgatni, a srác berakott pendrive-ról mp3 zenét, amin az ő dance-house zenekaruk alapjai voltak,studióban master-elt profi hangzással.a gw8 saját hangszíneit nem is hallhattam, megkérdeztem, hogy szeretnék 1 midit meghallgatni hogyan szól,azt nem lehetett...,tehát gyakorlatilag az eladó szavára voltam utalva, és egy zsákba-macskát vettem.. aztán jött a szoftfrissítés,amiért nekem kellett érdeklődnöm,nagy titkot nem árulok el, hogy dalszöveg-kijelzésről szó nem volt...az eladó le se szart, akkor erről most ki tehet? Na, meg amikor meghallottam hogy szólnak a midik..... hát elbőgtem magam...és hozzá kell tennem, hogy a hangszerüzletekben,mindíg így van, ilyenek az eladók.. ja, a korg pa 50-re azt mondták, az nem ír ki dalszöveget.... pedig igen......aztán felfedeztem ezt a fórumot, és nagyon sok segítséget kaptam, ill. új ismerősőket szereztem,nagyon jó, hogy legalább ez a fórum van, mert akkor nagyon magunkra maradnánk a kérdéseinkkel, problémáinkkal, egyébként minden elismerésem a Roland Zenegaléria dolgozóinak, mert akár itt a fórumon, akár telefonon kértem segítséget, nagyon szívélyesen és valóban szakszerűen láttak el instrukciókkal... nem is velük van a baj, hanem a hangszergyártó céggel,mert be kell ismerni nekik is, hogy sok dologban a konkurens cégek mögött kullognak,az újításaik nem újdonságok, hiszen más márkájú hangszerekben évek óta léteznek azok a dolgok, amiket a Roland világszenzációként reklámoz... pl: pendrive tekintetében szerintem ők voltak az utolsók, akik bevezették.. az  a meglátásom, hogy a kísérő-automatikás hangszerek terén mintha nem igazán akarná a Roland megőrizni(hacsak már rég el nem veszítette),piacvezető szerepét... emlékszem rá, néhány évvel ezelőtt vendéglátóban, csak Roland hangszereket láthattunk.(emlékezzünk a legendás E, vagy G-széria kiváló hangszereire),nekem is voltak, nagyon beváltak,nem is volt velük gond, nekem megvan még a régi E300-am, a mai napig kifogástalan..... floppy meghajtó cserén kívül nem volt vele gond.. a gw8 tekintetében már nem vagyok biztos, hogy esetleg 8-10 év múlva is tökéletesen fog működni.....

Utoljára szerkesztette robrtzenesz (2010-10-30 15:09:27)

Kilépett

 

#18 2010-10-30 11:46:56

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Re: Kérdés

Kedves Zoltán!

Például itt a Zenegalériában mi szívesen elmondjuk bárkinek, bármelyik általunk forgalmazott hangszerrel kapcsolatban bármelyik információt - vásárlás előtt!
És igen egyetértek, informálni kell a vásárlót ezért is vannak olyan bemutatótermek mint a Zenegali is.
Tulajdonképpen ugyanarról beszélünk: tájokozatlanság wink

És természetesen: vitázni jó dolog, ettől még nincs harag. Kel az információ csere, manapság a fejlődés egyik lehetséges útja wink

Mi mindig megtesszük a tőlünk telhetőt!

Kilépett

 

#19 2010-10-30 11:39:26

matrix64
Tag
Regisztrált: 2007-08-17
Üzenetek: 116

Re: Kérdés

Csak kíváncsiságból kérdezném meg,hogy például a magyar yamaha képviseletnek hol van fóruma,ahol információval látnák el a vásárlókat vagy segítenének? Mert a rolandnak és a korgnak van.Egyébként egyik ismerősömnek két, egy másiknak három hónap után kellet kijelzőt cserélni az új s550-ben..de ebbe tényleg ne menjünk bele,általános a műszaki eszközben a  minőségromlás,mióta szinte minden Kínában készül.
Üdv.

Kilépett

 

#20 2010-10-30 10:51:25

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Kérdés

Kedves Csavar,

Nem vitázni akarok, veled, mert miért is tenném, azt gondolom hogy te ebben dolgozól, és én mint vevő megbízók benned mint szakértőben. Te milyen alapvető problémának érzed azt, hogy mint említetted, nem értünk a hangszerekhez?
Ismét egy jó példa. Honnan kellett volna tudnom, hogy a Prelude hangszer csak a betőltött daloknak játsza le a szövegét? És honnan kellett volna azt tudnom, hogy egyszerre kb 200 dal fér el? Mert bármlyik konkurens hangszert gyártó cégnek a termékében nem kérdés, hogy csak így vagy csak úgy kapok bizonyos funciót, ami baromi nagy találmánynak tünk a Prelude-ben.
Ki tehet arról hogy nem vagyunk kellőképpen informálva? Talán mi vevők? Akik ha nem lennének, akkor nem is kellenének ezek a hangszerek? Hát szerintem nem. Szerintem a kereskedők, eladók tehetnek arról, hogy a vevő nem azt kapja amit szeretne, mert lehet hogy ő olyan hangszert szeretne, amivel mondjuk azt amit ő szeretne nem lehet elkészíteni. De mikor bemegyek egy hangszerboltba, és pl. akarok venni egy X hangszert, akkor tutti, hogy az a legjobb. Mikor elakarom adni az X hangszert, akkor tutti hogy azt nem lehet eladni, eladhatatlan, tehát következésképpen SZAR, amit nem régiben ugyan az az eladó adott el nekem. Igen ez jó üzlet politika. Most gyorsan eladni a szart, aztán kit érdekel. Hát szerintem a gond itt van, és nem ott hogy nem értünk hozzá. Ti azért vagytok, hogy elmondjátok, felvilágosítsatok minket tudatlanokat. De mikor egy probléma megtalálását nem segítségként fogadjátok, hanem támadásként, akkor azt gondolom van baj rendesen.
Azt gondolom, ha hozzánemértés gond lenne az itt olvasott hangszer kérdésekkel, akkor azt megértem, de mikor egy hang beragad, vagy elmodulálja magát egy negyed hanggal, vagy most olvastam egy E50-el kapcsolatban itt a forumon, hogy már hardver gond van, mert a szoftver frissítés nem segített, akkor szerinted erről mi tehetünk felhasználók?

Mindegy nem akarok vitázni főleg ilyenekről, mert felesleges úgysem történik semmi, csak ne mindíg minket hibáztassatok, hanem egyszer hallanánk azt, hogy basszus a szoftver készítől elcseszték. De nektek ilyet nem szabad mondani.

Jesszusom.....

Térjünk vissza az alaptémához....

Üdv.

Zoli

Utoljára szerkesztette Hegedüs Zoltán (2010-10-30 10:52:05)

Kilépett

 

#21 2010-10-30 10:13:03

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Re: Kérdés

Kedves Zoltán!

Tapasztalataim szerint (kicsivel több, mint 10 év) nem a hangszerekkel van a gond, vagyis ritkán. Inkább a zenészkollégák türelmetlenségéről és tájékozatlanságáról beszélhetnénk. Természetesen minden általánosítástól mentesen, hiszen az eladott mennyiséget figyelmembe véve (gondolom az nem kérdés, hogy nem csak ennyien vettek ilyen hangszerek, ahányan ide írnak) nem is oly sok a nem kellően informált, vagy gondokkal küszködő muzsikus.
De ha ez nem lenne elég, ezek a hangszerek egyre többet és többet tudnak és kezelésükre nem épp az a jellemző, hogy a megnövekedett funkciók az egyszerűsödés felé tendálnának. Ez talán természetes is.
És nem utolsósorban -saját magamból kiindulva - sokan vásárolnak kellő körültekintés nélkül, így előfordulhat, hogy nem a megfelelő eszköz kerül beszerzésre.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig a felhasználó a hibás. Sőt! Egy forgalmazónak esetleg gyártónak pedig az a jó, ha tájékoztatják a hibákról/hiányosságokról, hiszen a hosszútávú sikeres üzlet ezt várná el.
A Roland eléggé nagy hangsúlyt fektet a felhasználói véleményekre. Jó példa erre a sok update és számos utólag bekerült funkció különböző hangszerekbe.

Itt a fórumon is próbálunk minél hasznosabb tanácsokat adni esetleg a problémákat megoldani. De mindent mi sem tudhatunk, bár igyekszünk smile

Kilépett

 

#22 2010-10-29 18:54:20

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Kérdés

Sziasztok,

Nem igazán értek egyet sok hozzászólással.

Itt közületek ki használt S500 zenélésre? Mert szerintem az alkosson véleményt valamiről akinek volt tapasztalata vele. Én közel egy évig használtam a Tyros2 után. Már említettem, hogy nem a hangszer számít. Én is mindig leszóltam. Bár itt nem a Gw8 leszólásáról van szó, de ennyi problémát látva, és ahogy itt a Roland honlapján a fórumok között nézelődve, sok a gond. De csak a mostani hangszerekkel. Itt a GW8-Prelude-G70-E80-E60-E50-re gondolok. A G800-G1000-Va7-76-al miért nincs gond? Vagy a szintikkel? Fantomok Vsynth-k, meg ilyenek? Ja azért mert azoknál odafigyelnek. Én már azon is gondolkoztam, hogy a Japcsiknál az lehet a gyártási elv, hogy az újonnan felvett munkások azok ezeket a hangszereket gyártják, és egy Fantom G csak 10 év szakgyakorlat után lehet szerelni, addig csak a Prelude, meg a hasonló hangszerek gyártásában lehet részt venni. Olyan mint a szamuráj kard készítők. ( Csak vicceltem!!! ) De minden esetre elgondolkodtató problémák ezek. Engem az bántana ha ilyen hangszerem lenne, hogy senki a füle botját sem mozdítja. Mindenki azzal takarózik, hogy te vagy a pöcs. Amikor a Prelude-el gond volt, rendesen rám szóltak, mikor a Youtube-ra feltettem a videót, hogy mi a problémám, ill. hogy a hangszer boltos barátom megtudja nézni, rám szóltak a Rolandtól, hogy ha nem veszem le azonnal, akkor beperelnek, bár mutattam egy ügyvéd barátomnak, és semmi kompromittálót nem tettem ami a Roland hírnevét befolyásolhatná, ill. rossz hírét keltené. De levettem. Senki nem hitt nekem, de vissza mentem a hangszer boltba, és nem tartottam igényt a Roland hangszerre, hanem inkább választottam egy Yamahát. Azért is tettem fel a Youtube-ra, mert így eltudta küldeni a hangszerboltos srác a szervizesnek, hogy láthassa ő is. De nem jól cselekedtem. Mikor a srác újra telepítette a szoftverét, meg frissítette, akkor is az ENTER gombot mikor megnyomtam eltűnt minden. Ezt megpróbáltam most a kiállításon is. És ott is eltűnt. Biztos velem van a baj. Na ezért vettem Yamahát.
hmm

Üdv.

Zoli

Kilépett

 

#23 2010-10-29 17:24:16

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Re: Kérdés

Szerintem nagyon fontos momentum, hogy a zenész szeresse a hangszerét, vagy legalább is zenélni vele wink

Kilépett

 

#24 2010-10-29 14:18:49

robrtzenesz
Tag
Regisztrált: 2010-04-22
Üzenetek: 178

Re: Kérdés

matrix64 írta:

Sokan próbáltak itt már neked segíteni,jó szándékkal, senki nem nézett le,hogy nem értesz ezekhez a dolgokhoz.Min. két hónapja ismételgeted,hogy nem ismered a cakewalk-ot.Had ne keressem vissza,de és is leírtam már itt pontról-pontra,hogy kell beállítani ezeket a dolgokat.Többen is visszajeleztek email-ban,hogy sikerült nekik,és nagy részük hasonlóan hozzád még nem használt cakewalkot.Szóval segíteni csak azon lehet,aki magán is akar !
Itt ugyan nem illik ilyet javasolni,de szerintem add el a gw-t.Viszont van egy rossz hírem,ha például veszel egy s500-t helyette ugyanebben a cipőben fogsz járni,sőt !
Baráti üdvözlet ! smile

Abban igazad van, hogy aki magán nem akar segíteni, azon más sem tud.. a gw8 eladását én is jó ötletnek tartom, de csak azért, mert a midik terén nem vagyok vele elégedett,meg nem ír dalszöveget,és szerintem soha nem is fog.... de ha vennék más hangszert, az nem s500 lenne.. hanem valami komolyabb..köszönöm mindenki segítségét, én sem rossz szándékkal közelítek senkihez, ha ismernétek személyesen, fel sem merülne bennetek ilyen,csak el vagyok keseredve, mert eddig volt egy pár hangszerem(e300-exr5-korg pa50), ezekkel könnyedén elboldogultam.. persze ezek egyszerűbb hangszerek a gw8-nál, de talán praktikusabbak is(a pa 50 biztos),és nekem idáig nem sikerült megszeretnem ezt a hangszert, valószínű nem is fogom, nem tudom ki mire használja,de vendéglátózásra egy kicsit körülményes hangszer, nekem..

Utoljára szerkesztette robrtzenesz (2010-10-29 14:20:12)

Kilépett

 

#25 2010-10-29 13:42:20

matrix64
Tag
Regisztrált: 2007-08-17
Üzenetek: 116

Re: Kérdés

Sokan próbáltak itt már neked segíteni,jó szándékkal, senki nem nézett le,hogy nem értesz ezekhez a dolgokhoz.Min. két hónapja ismételgeted,hogy nem ismered a cakewalk-ot.Had ne keressem vissza,de és is leírtam már itt pontról-pontra,hogy kell beállítani ezeket a dolgokat.Többen is visszajeleztek email-ban,hogy sikerült nekik,és nagy részük hasonlóan hozzád még nem használt cakewalkot.Szóval segíteni csak azon lehet,aki magán is akar !
Itt ugyan nem illik ilyet javasolni,de szerintem add el a gw-t.Viszont van egy rossz hírem,ha például veszel egy s500-t helyette ugyanebben a cipőben fogsz járni,sőt !
Baráti üdvözlet ! smile

Kilépett

 

Fórum lábléc