www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2010-07-26 12:38:31

Joe
Guru
Regisztrált: 2003-10-14
Üzenetek: 226

francisbalas@gmail.com

Hello!

A MIDI fájloknál több mindenre kell figyelni a GW-8 esetében.
Nem elég az elnevezést lerövidíteni, hanem ékezetes karaktereket sem lehet használni. Továbbá a fájl nevének és a benne tárolt dalcímnek meg kell egyezni és a MIDI fájl nem tartalmazhat copyright üzenetet. Ezeket egy szekvenszer programmal lehet rendbe tenni. A dalok betöltésénél is figyelni kell erre, illetve a belső memóriába 200 dal lehet, de a Song mappát egyben kezeli a hangszer. Az ebben lévő dalok újabbak hozzáadásakor akkor  maradnak, meg ha az új dalok importálásnál az a mappa tartalmazza a korábbi dalokat is. A dalokat USB memóriáról is lejátszhatod. Erre legjobb a mellékelt Play List Editort használni.
AZ USB gyökér könyvtárába 99 dalt lehet menteni, de a szerkesztő szoftverrel ez 999 lehet. Ha a hangszerbe betöltöd a MIDI fájl ott is áthangszerelheted, de egy szekvenszer programmal- megszokástól függően- is lehetséges. A Cakewalk Sonar-hoz létezik egy GW-8 Tone.ins és GW-8 Rhythm.ins fájl (http://www.roland.com/synth/GW/download_E.html) , melyek segítségével a szoftver menüjéből változtathatod meg a hangszíneket. Manuálisan a CC00, CC32 és a program change üzenet egy adott hangszínhez tartozó, a használati útmutatóban lévő Tone List-ből kilesett adatainak beírásával válthatsz hangszínt. Ügyelj arra, hogy ilyenkor GM RESET ON  Sys Ex üzenet ne legyen a fájlban.

Üdv,

Joe

Kilépett

 

#2 2010-07-25 10:24:45

francisbalas@gmail.com
Tag
Regisztrált: 2010-07-25
Üzenetek: 33

Re: francisbalas@gmail.com

Sziasztok
Kéne egy kis segitség!
Nemrégen elcseréltem egy YamahaPsr1500.t egy Gw8ra(megbántam)
Egyszerűen nem jutok vele zöldágra.
A legtöbb midit nem akarja lejátszani,hiába röviditem le a megnevezést.
A gépkönyv szerint 200 song is elfér benne,de 10-t is alig tudok betölteni,van amikor egyet sem enged.Ráadásul qrva sokat kell várni-Hogy tudom áthangszerelni a számokat?Számitógépen?De akkor a saját hangbankját nem tom használni.
A stilus gyártást még ki sem próbáltam
Ha tudtok segitsete,esetleg hol találok valami kapaszkodót,mert a gépkönyvön nem lehet elmenni.
Lehet,hogy vissza kell térni a Yamahához?
Üdv
BF

Kilépett

 

Fórum lábléc