Roland fórum
Nem vagy belépve.
Hali!
A VS-100 MIDI csatlakozóinak működése a 15. oldalon van leírva, ha számítógéppel használod, akkor IN/OUT interfész anélkül a V-link kontroll funkciójára használható másra nem. Önmagával a készülékkel nem lehet program change üzenetet küldeni a MIDI OUT-ja meg nem Soft Trhu, így a MIDI In-re érkező üzenetek nem mennek ki rajta. Az SD-50-nek még nincs részletes leírása, de szerintem ilyen funkció abban sem lesz.
Kilépett
Köszi a választ. Én is áttanulmányoztam a használatit, és az említett 57. oldal bal felében viszont az is leírják, h computer használata nélkül a V-Link -et az [ACT]/[V-LINK] button (7-es gomb) be lehet kapcsolni, és ugyanezzel a gombbal ki is lehet kapcsolni. Csak azt már nem taglalták, h kikapcsol állapotban a MIDI OUT normális midi kimenetként funkcionál-e.
Kilépett
Everblack írta:
Ha computer nélkül wave fájlok lejátszására használom a berendezést, küldhető-e egyidőben a midi kimeneten keresztül egy másik midi-s berendezésre (pl. multiefektre vagy billetyűsökre) "program change"?
Jó kérdés! Csak tipp, és feltételezem a Program Change üzeneteket előbb a V-Studio 100 MIDI In-re küldenéd.
Attól tartok ez nem lehetséges, mert a V-Studio 100 MIDI interfész funkció csak aktív számítógépes USB kapcsolat esetén működik.
Más (számítógép nélküli) üzemmódban a MIDI Out V-Link kimenetté alakul (tulajdonképpen ez is MIDI kommunikációs protokol, az ilyenkor kiküldött szűkre szabott üzenetek listája megtalálható az angol nyelvű kéziköny 57. oldalán a jobb alsó sarokban).
Mivel a kézikönyv nem tartalmaz további és részletesebb információkat a fentiekkel kapcsolatban, ezért a 100%-os válaszhoz ki kellene próbálni.
Kilépett
Erről a két újdonságról szeretnék kérdezni egy és ugyanazon dolgot.
Ha computer nélkül wave fájlok lejátszására használom a berendezést, küldhető-e egyidőben a midi kimeneten keresztül egy másik midi-s berendezésre (pl. multiefektre vagy billetyűsökre) "program change"?
Ha bárkinek van tapasztalata ezekkel a cuccokkal, akkor nagyon örülnék ha válaszolnának. Előre is kösz!
Kilépett