Roland fórum
Nem vagy belépve.
E-50-esem problémája, hogy az egyik hangszóró pár perc játék után elnémul, és csak az egyik oldal szól. Ha egy keményebb hangszínt megszólaltatok (pl. Jazz guitar) maximum hangerőn akkor újra megszólal a hangszóró tökéletesen, zörgés nélkül, viszont pár perc után újra elnémul az egyik oldal. 3 éve is jelentkezett ez a probléma, szervízben orvosolták a dolgot, akkor még garanciás volt. Azóta nem volt vele probléma, viszont most újra jelentkezett a dolog. Valakinek van tapasztalata, hogy mi okozhatja, illetve házilag van-e rá megoldás, hogy ne forduljon ez elő? A válaszokat előre is köszönöm.
Kilépett
Szétkaptam a szintit, szerencsére csak három billentyűt kellett kiszednem mivel a központi "GISZ" az egyik gumiharangsor szélén helyezkedik el.
Konkrétan nem derült ki mi volt a baj, de az összerakás után tökéletesen működött a billentésérzékenysége.
Egy kicsit megtisztítgattam talán ez segített vagy esetleg arra gondoltam, mivel az a billentyű az egyik gumiharangsor széle, valamiért elmozoghattak a helyéről
a harangsor szélső rögzítő lábai és esetleg nem érintkezett rendesen.
Na mindegy: a lényeg, hogy működik! Egyébként nagyon meg vagyok vele elégedve, jó kis hangszer.
Köszi a segítséget.
Kilépett
Az előttem szólóhoz csatlakozva, volt már muslica is az érzékelő alatt....
Kilépett
Sziasztok! Nem védeni akarom a Rolandot,de anno psr 2100-at megvettem új volt,csak szobában használtam 2-hét múlva nem szólt a c-hang,kosz került alá.
Kilépett
Köszi a tel.számot!
Szétszedem, megnézem mi újság belül. Elég szomorú, hogy egy ilyen kaliberű 3 éves hangszer már küszködik ilyen téren.
Főleg, hogy csak otthon "hobbizenélgetek" rajta.
Van egy PSR-340-em is ami több mint 10 éves, de azzal soha semmi problémám nem volt.
Kilépett
Szia! A hiba konkrét oka csak a szétszerelés után derül ki, így előre nem lehet megmondani, hogy a tisztítás elegendő-e. Lehet, hogy igen - lehet, hogy nem. Elvileg kb. 5 hibaforrás lehetséges. Ha pl. az érintkező panelje nem károsodott - az esetlegesen belejutott folyadék miatt- és pl. a kontaktgumi cseréjével megoldható a probléma, akkor kb. Hatezer Forint a javítási költség (szerviz információ alapján). Tájékoztatásul a szerviz száma: 06-23-511-010
Kilépett
Sziasztok! Valaki találkozott már olyan E-50 hibával, hogy az egyik hang billentésérzékenysége nem működik tökéletesen?
Ha kikapcsolom a billentésérzékenységet, akkor nincs baj. Ha bekapcsolom szinte mindig(kicsit rapszódikusan) a "127-es" értéknek megfelelően szól, vagyis üvölt.
Ki lehet ezt valahogy tisztítani vagy más problémája lehet?
Nincs lestrapálva a hangszer, csak itthon használom. Sajnos a gari már lejárt és tízezreket ezért nincs "kedvem" fizetni.
Kilépett
Köszönöm a telefon számot.
Üdv
Kilépett
Amennyiben a szoftveres orvoslás nem működik, jöhet a hardveres. Érdemes rákérdezni a szervizben. Elérhetőség: 06-23/511-010
Kilépett
Senkinek sincs ötlete?
Meglehet javítani?
Üdv.
Kilépett
Megtörtént a Factory Reset. Sajnos semmi eredménye nem volt.
Üdv
Kilépett
Üdv!
Frissítés után mindig szükséges egy Factory Reset. Természetesen ezt megelőzően érdemes mindent saját beállítást kártyára menteni.
Kilépett
Helló,
Amikor lettem a hangszert minden rendben volt vele.
Kb. 2 hét után már nem működik. Áramingadozást nem észleltem, többször is megpróbáltam, de nem működik.
Frissítés után nem történt meg a gyári beállítások visszaállítása. Ez segíthet a dolgon?
Sajnos nekem úgy tűnik, hogy nagyobb a probléma.
Üdv.
Kilépett
Helló.
Gyári beállítások visszaállítása megtörtént frissítés után? Valamint nem történt valami hálózati probléma (túlfesz, elromlott adapter, stb.)?
Kilépett
Sziasztok,
10 hónap eltelte után ismét problémám van az e50-el.
Nem jön ki egy értelmes hang sem belőle. Ha lenyomok egy billentyűt, egy dörgéshez hasonló hangot ad ki.
Ha elindítok egy ritmust vagy midit, csak egy nagy hangzavar lesz.
A software frissítés nem segít!
Volt valakinek hasonló problémája?
Mit lehet vele csinálni?
Üdv.
Kilépett
Üdv.
Lista nézetben, felülről a második sorban találhatóak az (A-Z) gombok. Ott kell próbálkozni.
Kilépett
Sziasztok! Roland e60, PLAY LIST-ben lévő midik nevét belehet-e tenni ABC-sorrendbe? ha igen írjátok már le, hogy hogyan kell. Előre is köszönöm!
Kilépett
Az jó nincs is annyira vészessen messze.
Nagyon szépen köszönöm az infót!
Kilépett
Budapest, 13. kerület, Radnóti Miklós utca 9.
Kilépett
Rendbe nagyon szépen köszönöm!!!
Amúgy most néztem meg, hogy először bekapvsoltam most meg nem jelentkezett ez a fajta gond vele,
Lehet csak pillanatnyi elmezavarja volt ebbe a melegbe. Ha esteleg még jelentkezne ez a baj vele akkor hova tudom vinni, helyileg hol van a Zenegaléria?
Kilépett
Akkor elsőképp az adaptert kéne ellenőrizni, majd ha az rendben akkor a hangszert.
Be is hozható ide a Zenegalériába.
Kilépett
Helló
A gépet nem olyan régen vettem, frissítve még nem volt rajt semmi, szinte csak a gyári beállításokat használom.
Áram ingadozásba lehet valami, mert a napokba többször volt a faluba pillanatnyi áram szünetek, de ezt msá berendezésemen nem vettem észre.
Kilépett
Helló!
Ez elég komoly problémának tűnik. Nem érte valamilyen külső behatást a hangszer? Feszültségingadozás például...
Vagy esetleg egy rosszul végrehajtott frissítés?
Kilépett
Üdv Mindenkinek!!
Olvasgattam a forumot, de láttam eddig még nem írt senki ilyen problémáról.
Olyan gondom van, hogy bekapcsolom a gépem /e50/ és az elején végigfut az a kis sáv a roland felírat alatt, de amikor bekéne tölteni és képernyőt vált akkor elsötétül és nem tölti tovább. Ennek mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a választ!
Kilépett
Hali!
A szoftver frissítés segíthet, de nézd meg azt is, hogy mennyi szabad hely van a belső memóriában és ha kevés kb. 200kB, körüli, akkor szabadíts fel tárhelyet.
Üdv
Joe
Kilépett