Roland fórum
Nem vagy belépve.
Látom sikerült felkavarnom az állóvizet,nem ez volt a szándékom,csak azok figyelmát szerettem volna felhíni,akik még nem döntöttek,s nehogy úgy járjanak,mint én!
Nekem egy Yamaha PSR1500-m volt,ezt cseréltem el egy GW8 ra.Előtte alaposan tájékozódtam,utána jártam az interneten,meghallgattam a demókat,felhivtam olyanokat ,akiknek volt/van ilyen hangszerük.De ahhoz,hogy jól válassz,legalább egy hétig teszetelni kellet volna előtte!Erre nyilván sehol sincs lehetőség.A Yamahát egy óra alatt megszerettem,egy nap múlva a lényeget tudtam vele.Annyi jó funkciója van,hogy most nem sorolnám fel!S árban szinte nincs különbség.
A GW8 kipróbálás után egy nappal már visszacseréltem volna,addigra már látszottak a főbb problémák!Egy hónap múlva még mindig nem álltam készen vele a zenélésre,több bulim is elmaradt miatta!Végül 3 hónap után feladtam,ill túladtam rajta.Ilyen rövid ideig még nem volt hangszerem,pedig ez volt a 17-dik.
De ha valaki biztos abban,hogy ezt szeretné,használja egészséggel!Jó zenélést mindenkinek
Kilépett
Csavar írta:
Ennek szerintem eleget is tesz...nem?
Ha a "könnyűzene" alatt a vendéglátós zenét értették, akkor nem, mert alap dolgokra nem képes, amire egy "vendéglátózó" zenésznek szüksége lehet(dalszöveg-megjelenítés,midi file-ok jobb mappázhatósága..stb, effektezett hangszínek mentése..és reggelig sorolhatnám),szerintem nagyon jó hangszínei vannak, remek stílusai, csak 1 buliban önmagában ez a hangszer nehezen állja meg a helyét.. kiegészítő hangszerként viszont nagyon jó.. erőssége a dance-es vonal,abban nagyon jó, nem is nagyon van hasonló most, ebben az árkategóriában főleg nem..., ha a "könnyűzenét" a nagyszínpados, modern zenét játszó zenekarra gondolva értjük, oda meg halovány, meg le sem égetnék magukat gw8-al..én nagyon vártam ezt a hangszert, nagyon bekábítottak vele, és hatalmas csalódás volt.. persze én csodát vártam, mint elfogult Roland-Boss fan,idáig nem kellett csalódnom a cégben, de ez a hangszer valahogy nem ütötte meg a szívemet.. remélem ez a jövőben változni fog....
Kilépett
Ennek szerintem eleget is tesz...nem?
Kilépett
Csavar írta:
Üdv,
szerinted mire szánták?
A "hazai könnyűzenei műfajokra kiélezve"-áll a prospektusban...
Kilépett
Üdv,
szerinted mire szánták?
Kilépett
orultzenesz írta:
Sziasztok! Csatlakoznék az előttem szólóhoz, igenis jó hangszer a gw8.
Az igaz hogy kicsit bonyolultabb a kezelése, de élőzenéhez tökéletes.
A midikről meg ne beszéljünk már ilyen hangosan, mert azzal magunkat égetjük.
Különböző márkájú hangszereknek eltérő jó tulajdonságaik vannak, így felesleges a másik szidása.
Egyszóval olyan hangszert kell választani ami a munkánkat segiti és örömünket leljük benne.
Jó hangszer,de nem annyira, mint ahogy azt vártuk,és nem arra,amire szánták..
Kilépett
Sziasztok! Csatlakoznék az előttem szólóhoz, igenis jó hangszer a gw8.
Az igaz hogy kicsit bonyolultabb a kezelése, de élőzenéhez tökéletes.
A midikről meg ne beszéljünk már ilyen hangosan, mert azzal magunkat égetjük.
Különböző márkájú hangszereknek eltérő jó tulajdonságaik vannak, így felesleges a másik szidása.
Egyszóval olyan hangszert kell választani ami a munkánkat segiti és örömünket leljük benne.
Kilépett
Üdv!
Ez nem átverés. Átverés akkor lenne, ha ezek nem hozzáférhető adatok lennének
Lefagyásnak pedig oka van és nem a hangszer oldaláról!
A számítógépes "trükk" pedig nem a GW-8 ra vonatkozik
Kilépett
Sziasztok
Szerintem a Gw8 egy nagy tévedés!Nekem volt ilyenem.de sürgősen megszabadultam tőle!Bonyolult,pendriveről nem olvas be stilusokat,csak a korlátozott memóriába töltött alakítható ill,lejátszható!
Ugyan ez vonatkozi az Smf-kre is.Hiába írod át,csak a memóriában szól meg úgy,de max 200!Lassú,lefagy.szóval egy átverés!Olvastam több száz hozzászólást,ki milyen számítógépes trükkel tudja használhatóvá tenni.A szöveget sem olvassa!
Akármelyik Yamaha 100000 Ft felett leveri,mint vak asszony a poharat!
Most egy E50 Rolandom van!Na ez már valami.Felhasználóbarát,könnyen kezelhető profi kis gép!
Akit még nem csábítottak el a szirénhangok,vigyázzon,mit lép!
Kilépett
Robert írta:
Hello!
Kis segitséget kérnék, most vettem egy GW8-at(version 2) de nem igazán tetszenek a gyári hangszinek! Azt szeretném tudni, hogy lehet e rá más hangszineket tölteni? és ha igen, akkor honnan tudok letölteni! Továbba az is érdekelne, hogy ha felerősitem a hangszinek erejét akkor hogyan mentsem el, hogy ki/be kapcs. után is megmaradjon?
Üdv Robert
ha nem tettszik most, később se fog... én is így voltam...
Kilépett
Szia Robert! Új hangszineket nem tudsz beletenni mert beégetett rom memoriája van a gw8-nak.(Sajnos)
A hangszín és hangerő beállításodat a "write" gombbal tudod menteni.
Ugyanitt tudod a stilust is elmenteni a beállított hangszineddel.(performance)
Utána tedd ki favorit gombra és gyorsan elő tudod hivni.
Hangszín mentésnél csak az "upper" hangszín lesz mentve, "performance"-nál mind a kettő!!!
Az effektekkel kísérletezz és meglásd lesz új hangod!
Sok sikert!
Utoljára szerkesztette orultzenesz (2011-01-18 19:20:14)
Kilépett
Hello!
Kis segitséget kérnék, most vettem egy GW8-at(version 2) de nem igazán tetszenek a gyári hangszinek! Azt szeretném tudni, hogy lehet e rá más hangszineket tölteni? és ha igen, akkor honnan tudok letölteni! Továbba az is érdekelne, hogy ha felerősitem a hangszinek erejét akkor hogyan mentsem el, hogy ki/be kapcs. után is megmaradjon?
Üdv Robert
Kilépett
komaasszony írta:
Köszönöm Joe!
A szintit Németországból vettem. Német nyelvű leírást kaptam is hozzá. Valahogy szeretném honosítani:)
Sajnos, csak az általunk forgalmazott hangszerekhez tudunk magyar nyelvű használati útmutatót biztosítani.
Kilépett
Pista_16 írta:
Kösz a segítséget ! Elküldtem a címemet és a hangszer gyári számát is , de eddig semmi visszajelzés. Talán azért nem küldik el , mert Romániában(Erdélyben) és nem Magyarországon lakom?
Akkor is elküldjük, lehet, hogy lassan ér oda vagy elveszik....
Kilépett
Kösz a segítséget ! Elküldtem a címemet és a hangszer gyári számát is , de eddig semmi visszajelzés. Talán azért nem küldik el , mert Romániában(Erdélyben) és nem Magyarországon lakom?
Kilépett
Köszönöm Joe!
A szintit Németországból vettem. Német nyelvű leírást kaptam is hozzá. Valahogy szeretném honosítani:)
Kilépett
Sziasztok!
1. Azt tudom javasolni, hogy annál a magyarországi Roland forgalmazónál, ahol vásároltátok a hangszert, vagy ha használtan vettétek, akkor is egyszer újonnan értékesítette valamelyik partnerünk, nyugodtan kérjetek magyar nyelvű használati útmutatót.
2. A hangszer gyári számát és a posta címet ahová a használati útmutatót kéritek küldjétek el e-mailben a zenegaleria@rolandee.hu címre.
Kilépett
Sziasztok!
Nekem is egy magyar nyelvű leírásra lenne szükségem:) De én maradok a ROLAND GW-8 nál. Venni nem lehet hangszerboltban.
Mit tanácsoltok hogy juthatnék hozzá?
Segítségeteket előre köszönöm!
Kilépett
Sziasztok ,
Egy Roland Prelude szinti magyar nyelvű használati utasitására lenne szükségem. Ha valaki el tudná küldeni digitális formátumban nagyon hálás lennék érte...Előre is köszönöm
Kilépett
Hello!
Lehetséges, hogy GM ON Sys.Ex üzenet található az eredeti MIDI fájlban, amit törölni kellene egy szekvenszer programmal (pl. Cakewalk).
Üdv
Joe
Kilépett
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Roland Prelude V.2.0 szinitit használok! A kérdésem a következő: ha megszerkesztettem egy dalt a SONG memóriában,hogy tudom azt Pendreuvera kimenteni úgy,hogy utána a Prelude saját beállításaival szólljon ne pedig a MIDI gagyi hangszínein?
Segítsetek egy két jótanáccsal, köszönet! Atosz!
Kilépett
Nem írtam eléhetőséget.........
Elcserélném újszerű megkímélt állapotban levő Roland RD 300sx digitális zongorámat egy Roland GW-8 -ra.
Vagyis eladom a zongorámat.
tigram65@gmail.com
Kilépett
Elcserélném újszerű megkímélt állapotban levő Roland RD 300sx digitális zongorámat egy Roland GW-8 -ra.
Vagyis eladom a zongorámat.
Kilépett
Nézd meg pl. a www.rolandkeyboardclub.com , chrismidistudio.hu vagy a gregmidi.hu lapokat.
Más gyártó hangszerének stílusait a Styleworks programmal lehet átkonvertálni Roland formátumra.
Üdv
Joe
Kilépett