Roland fórum
Nem vagy belépve.
Üdv Mindenkinek!
Hálás köszönet Kui István úrnak. Le a kalappal előtte!
Szerintem hétvégére menni fog a cucc. Mindenki örül.
Köszönettel : Kecsuka!
Kilépett
A komplett tápegység ára 42.010.-Ft bruttó.
Raktáron jelen pillanatban nincsen, a szállítási idő kb.3 hét.
Sajnos egy ilyen idős hangszernél már nehéz mérni azt, hogy melyik alkatrész cseréje gazdaságos (nem a használt hangszer árához kell viszonyítani az alkatrész árát). Mivel a használt piaci értéke a hangszernek sokszor annyi, vagy alig több, mint a cserélendő alkatrész ára, sokszor nem éri meg a javítás.
(ez persze nem csak a hangszerre igaz ... autó, tv, stb)
üdv.
Kilépett
Köszi az eddigieket. Kérdés mennyibe fáj egy komplett táp, mert a legdrágább MOS-FET tranyó ami egy ilyen teljesítményű tápba kell nem kerül többe egy ezresnél áfával tokkal vonóval forrasztással együt. A szinti kb: 80-120ezer forintba kerül. Ha el kell vinnem T.bálintra, akkor oda-visszaút 20e + ahogy a márkaszervíz árakat ismerem a táp ugyan ennyi. az már 40. "Javításgazdasági" alaptétel: aminek a javítási költsége többe kerül mint az alapár 1/3-a az gazdaságtalan. Azt hiszem inkább elmélázok ezen kapcsolóüzemű táp működésén egy napot , számolgatok egy kicsit és megjavítom a tápot. Ez így sokkal kreatívabb, és a megoldást én sem árulom el senkinek ).
Kilépett
Kedves Kecsuka!
Még annyit fűznék a Gabesz válaszához, hogy vannak olyan alkatrészek, amelyek nincsenek szétbontva a szervizkönyvben.
Ilyen például a tápegység, a kijelző. Ezeket az alkatrészeket a gyár is egyben kapja, ezért nem lehet alkatrészeket beszerezni hozzá. Csak egy egységként tudjuk cserélni.
Üdv.
Kilépett
Szia Kecsuka,
A Roland nem rakja fel a netre a szerviz könyveket, mivel azok nem publikusak. Nem azért mert óriási titkokról van szó, csupán ez az anyacég döntése. Szerintem a legtisztább, ha a Roland szervizhez fordulsz. Telefon: 06-23-511-010 Kui István
Kilépett
Üdv Mindenkinek!
A címben szereplő szinti tápegység hibával került hozzám. Előttem már valaki "javította". Hozzám a következő állapotban került: primer diódákból 2 zárlatos , táptranyó zárlat, bizti kiolvadva, tápvezérlő IC felpuposodva, néhány ellenállat megégve de nem a felismerhetetlenségig. Ezekből a tranyó és a tápvezérlő már régebben volt cserélve. Mindent kicseréltem amit rossznak találtam. A gép be is indult rendesen, feszek rendben. A cuccos még nálam volt néhány napig, ezalatt a család apraja és nagyja zenélgetett rajta, hiba nélkül ment is. Elvitte a tulaj, összekötötte a lakodalmas szerkóval az első bekapcsoláskor a táptranyó el is szállt. Most itt van előttem a táp és tanácstalan vagyok mert nem biztos ,hogy aki előttem javította az eredeti alkatrészeket vagy helyettesítőjét használta. Jól jönne egy rajz a tápról. A jelenlegi tápvezérlő TDA4605-2, táptranzisztor tipusa: STP6NK60ZFP. R11 megégett. Jól jönne a segítség, rajz formájában. A tápegység KARTIS SWM30 tipusú Rev.D. változat. Az eredeti táptranzisztor biztos, hogy nem az amit benne találtam mert a hűtőbordán szigetelő lap volt, ez a tranzisztor pedig önmagában szigetelt.
Egyébként érthetetlen miért nem találtam az egész neten legalább a tápról egy rajzot, ekkora titok lenne?! KARTIS elektronikára még értékelhető találat sincs.
Köszönettel :Kecsuka!
Kilépett