www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2008-07-24 16:32:48

szokep
Tag
Regisztrált: 2008-07-23
Üzenetek: 2

Lassítás gyorsítás td 10 segítségével

Köszi a gyors reagálást. Mivel a td10 nem tudja, így még várok a megvalósítással. A neten olvastam egy In TIME nevű programról, mely képes a dobos által játszott tempót midi tempová alakítani. Le is töltöttem (még nem próbáltam ki), de ahhoz, hogy működjön  kell egy laptop, ami nem mutat szépen a színpadon. Sokan azt hinnék, hogy playback. Szoftver már létezik, remélem vas formájában viszont láthatom hamarosan.

Köszi még1x a választ!
Üdv:
Péter

Kilépett

#2 2008-07-24 14:36:47

Joe
Guru
Regisztrált: 2003-10-14
Üzenetek: 226

Re: Lassítás gyorsítás td 10 segítségével

Hali!

A TD-10-ben nincs ilyen funkció. A TD-12-ben (és 20-ban)  a Tempo állításnál van lehetőség az ún. Tap-funkció segítségével valamelyik ütőfelület  töbszöri leütésével megadni a tempót és ha a szintidet külső szinkronra állítod, akkor a dobmodul által küdött tempóval fog működni. A gyakorlati megvalósításnál  viszont lehetnek problémák, hiszen ha egy normál dalra dobol az ember , akkor a lábdob vagy pergő leütése közti időkülönbségek nem biztos, hogy a megfelelő tempó értéket adják ki. Pl. könnyen kijön a fele tempó érték és az ugyebár nem  megfelelő vagy "apróbb" pontatlanságoknál hirtelen nagyobb tempó érték  ugrások jöhetnek létre, de mondjuk "tudsz-tudsz" technónál működik, csak ott menet közben nem nagyon van lassítás. A megoldás az lehet szerintem, ha egy olyan pad-ot határozol meg tempóérték megadáshoz, amit másra nem használsz és a hangját is kikapcsolod, hogy ne zavarjon, továbbá ez egyúttal játéktechnikai megoldást is igényel.

Üdv,
Joe

Kilépett

#3 2008-07-23 19:59:49

szokep
Tag
Regisztrált: 2008-07-23
Üzenetek: 2

Re: Lassítás gyorsítás td 10 segítségével

Helló,

Már nagyon régóta keresem a megoldást, de hiába. Szóval:
Van egy elektromos dob td10 aggyal és van egy arranger-es szintetizátor(Yamaha 9000pro). Hogyan lehet a dobos által játszott tempo-t szikronba hozni a szintivel? Azt szeretném ha a dobos lassít akkor az automata kiséret is lassuljon, avagy fordítva.
Ha a td10 pl nem képes erre akkor van -e olyan dobagy amelyik igen?

Ha valaki tud segíteni kérem segítsen.
Előre is köszönöm!
Üdv: Péter

Kilépett

Fórum lábléc