Roland fórum
Nem vagy belépve.
Kedves fórumozók,tisztelt moderátorok! Bár nem kifejezetten Gw8-ról fogok írni,remélem elolvassátok:Minden tiszteletem a Roland magyarországi képviseletének,a mindig szakszerű,emberi, segítségért,ilyen még 1 ebben az országban nincs!!! Köszönet érte! Más fórumokon eszméletlen Köcsögök vannak....
Kilépett
Első körben írásvédettségre tippelnék, valamint tartalmaz pár nem odaillő midi-üzenetet...ettől fagyhat.
orultzenesz írta:
Sziasztok!
Galériásoktól kérdezném: áthangszereltem 1 betöltött user stílust és nem engedi menteni, azt írja h write error.(pedig van szabad mem.)
Ezután több user stílust elront meg lefagy stb...
Csináltam factory resetet de akkor is ugyanez a gond.Mia baj.(gw8)
Kilépett
Sziasztok!
Galériásoktól kérdezném: áthangszereltem 1 betöltött user stílust és nem engedi menteni, azt írja h write error.(pedig van szabad mem.)
Ezután több user stílust elront meg lefagy stb...
Csináltam factory resetet de akkor is ugyanez a gond.Mia baj.(gw8)
Kilépett
Rolandman írta:
Szia orultzenesz!!
Lenne egy kérdésem,te biztos ebben is szakértő vagy.Midi editornak a cakewalk 9-et használom,és olyan kérdésem lenne,hogy a dalok elejéről hogy kell kivenni az üres részeket hogy hamarabb induljanak a dalok???(a controllerektől a kezdésig)Van 1-2 dal amelyik elég sokára szólal meg amíg eléri a midi eseményeket.......Köszi előre is!!!Üdv!!!!
Szia!
Értem mire gondolsz.
Miután betöltöd a midi dalt lesz ott több sávon zen.(dobok, basszus stb...)
Keresd meg azt a sávot amelyik legelöször szólal meg.( ez lehet több sáv is)
Csak azokat töröld ki.
Ezzel eléred h egyböl szoljon a midi.
A bökkenő annyi h ujra kell hangszerelni, mert az elején nem látható program change üzenetek is vannak amik fontosak a hangszereléshez.
A legkönnyebb ha áthangszereled a midit és felveszed mp3-ba, annak az elejét meg simán levágod akár 1 sound forge-al.
Én így csinálom és bejött, mert gyors.
Akár 1 órás folyamatos mixet is tudsz így midikből készíteni ami 1 buliba fontos.
Kilépett
Szia orultzenesz!!
Lenne egy kérdésem,te biztos ebben is szakértő vagy.Midi editornak a cakewalk 9-et használom,és olyan kérdésem lenne,hogy a dalok elejéről hogy kell kivenni az üres részeket hogy hamarabb induljanak a dalok???(a controllerektől a kezdésig)Van 1-2 dal amelyik elég sokára szólal meg amíg eléri a midi eseményeket.......Köszi előre is!!!Üdv!!!!
Kilépett
Rolandman írta:
Szia orultzenesz!!
Kipróbáltam amit mondtál tökéletesen működik a dolog,köszönöm mégegyszer!!!Viszont lenne még egy kérdésem.Ha a pendrivéről szeretnék egy biztonsági másolatot készíteni egy másik pendrivére ott is külön mindent fel kell másolgatni,vagy esetleg létezik valami módszer amivel úgymond klónozni lehetne a pendrivét????Köszi előre is!!!Üdv!!!
Szia!
Nagyon egyszerü a dolog:
A meglévő pendrive-ot felmásolod pc-re(a ROLAND könyvtárat) azután kimásolod az új pendrive-ra.(érdemes előtte az ujat a gw8-al formázni)
Kell is h legyen biztonsági másolat!!!!
Utoljára szerkesztette orultzenesz (2011-09-14 05:53:04)
Kilépett
Rolandman írta:
Szia orultzenesz!!
Kipróbáltam amit mondtál tökéletesen működik a dolog,köszönöm mégegyszer!!!Viszont lenne még egy kérdésem.Ha a pendrivéről szeretnék egy biztonsági másolatot készíteni egy másik pendrivére ott is külön mindent fel kell másolgatni,vagy esetleg létezik valami módszer amivel úgymond klónozni lehetne a pendrivét????Köszi előre is!!!Üdv!!!
Szia!
Nem kell mindent újra másolgatnod. Azt kell csinálnod, mint az első pendrivével. Elindítod a playlist editort, és az új pendrivére kitöltöd a meglévő listádat, ahogy az eredetivel csináltad.
Kilépett
Szia orultzenesz!!
Kilépett
Rolandman írta:
Szia!!
Mindent így szoktam ahogy te is leírtad,ez a jobb egérgombos megoldás új volt.......Köszi a gyors választ!!!Üdv!!
Nincs mit.
Kilépett
Szia!!
Mindent így szoktam ahogy te is leírtad,ez a jobb egérgombos megoldás új volt.......Köszi a gyors választ!!!Üdv!!
Kilépett
Rolandman írta:
Sziasztok!!
Tudna valaki segíteni dalsorrend ügyben??Nekem olyan gondom van,hogyha utólag teszek bele egy dalt a műsorba,nem abc sorrendbe teszi fel a program,hanem a dallista végére.Ki lehet ezt kerülni valahogy???Vagy 1 dal miatt be kell másolni újból az egész műsort hogy abc sorrendben legyenek a dalok???Ez kicsit amatőr dolognak tűnik.......Előre is köszi a segítséget!!Üdv!!
Szia!
A playlist editorban csináld!
Készíts több alkönyvtárat pl zenék, disco, lassuk stb..
Miután rátetted a kiválasztott számot a könyvtárba, jobb egérgomb nyomva tartva húzd oda ahova szeretnéd(feljebb).
Így tudsz gyorsan sorrendet készíteni.
Az editor nem foglalkozik az abc-vel, az uj számot mindig legalulra teszi!
Vigyázz a karakter számmal és ékezet nélkül csináld!
Kilépett
Sziasztok!!
Tudna valaki segíteni dalsorrend ügyben??Nekem olyan gondom van,hogyha utólag teszek bele egy dalt a műsorba,nem abc sorrendbe teszi fel a program,hanem a dallista végére.Ki lehet ezt kerülni valahogy???Vagy 1 dal miatt be kell másolni újból az egész műsort hogy abc sorrendben legyenek a dalok???Ez kicsit amatőr dolognak tűnik.......Előre is köszi a segítséget!!Üdv!!
Kilépett
orultzenesz írta:
robson írta:
Szia!
Köszönöm a tanácsot! Én is így használom. Bekapcsolom a LOCK funkciót, és akkor tartja a beállításokat. Csak az a baj, ha két szám között elfelejtem kikapcsolni, akkor hiába állítom másik performance-ra nem vált át. No akkor tudnak történni érdekes dolgok. Nagyon kell figyelni!A lock gombot hosszan tartsd nyomva és állítsd be a tempot(vagy amit szeretnél) on-ra, nekem így megy.
Egyébként a performance és a stílus neve legyen eltérő mert össze keveri őket és nem vált át stílust.
Ha ugyanazt a stílust más-más hangokkal és effek beállításokkal szeretnéd, akkor is érdemes a stílust is átnevezni.
Szia!
Köszönöm a tanácsokat, sokat segítettél!
Üdv
Robi
Kilépett
robson írta:
Szia!
Köszönöm a tanácsot! Én is így használom. Bekapcsolom a LOCK funkciót, és akkor tartja a beállításokat. Csak az a baj, ha két szám között elfelejtem kikapcsolni, akkor hiába állítom másik performance-ra nem vált át. No akkor tudnak történni érdekes dolgok. Nagyon kell figyelni!
A lock gombot hosszan tartsd nyomva és állítsd be a tempot(vagy amit szeretnél) on-ra, nekem így megy.
Egyébként a performance és a stílus neve legyen eltérő mert össze keveri őket és nem vált át stílust.
Ha ugyanazt a stílust más-más hangokkal és effek beállításokkal szeretnéd, akkor is érdemes a stílust is átnevezni.
Kilépett
Szia!
Köszönöm a tanácsot! Én is így használom. Bekapcsolom a LOCK funkciót, és akkor tartja a beállításokat. Csak az a baj, ha két szám között elfelejtem kikapcsolni, akkor hiába állítom másik performance-ra nem vált át. No akkor tudnak történni érdekes dolgok. Nagyon kell figyelni!
Kilépett
Hát,talán az,hogy van egy performance,amit megcsinálsz(stílus beállítás,hangszín stb..),elmented.és ugyanazt csak másik upper,layer hangszínnel,amire szintén tehetsz effekteket,mellé mented,és akkor csak váltasz,minden marad,csak az (upper,layer,vagy amit meg akarsz változtatni),változik meg a az általad beállított effektekkel... egy kicsit hülye megoldásnak tűnik,tudom, de más nem nagyon van...
Kilépett
Joe írta:
Üdv!
A Performance Tone Edit funkcióval készített hangszíneket csak a teljes performance-el együtt lehet elmenteni.
Hát ez nagy kár! Valami ötlet esetleg?
Kilépett
Üdv!
A Performance Tone Edit funkcióval készített hangszíneket csak a teljes performance-el együtt lehet elmenteni.
Kilépett
Hasonló van a Fantomokban már...
Javasolni lehet, hogy legyen kíséret automatikás gépekben is.
Kilépett
Sziasztok!
Galériásoktól kérdezném h nem akar-e a Roland a szintikbe egy olyan funkciót bele tenni h a kijelzőn lehessen látni ÉLŐ zene közben 1 repertoár listát, vagy akár 1 txt szöveget?Nem karaokera gondolok hanem sima szövegre, amit pendriveról be lehetne tölteni.
Így nem kellene annyi szövegkönyv(amit ugye évente frissítünk), hanem sip-sup betöltenénk a fájlokat és akár 1 gombbal lapozhatnánk mint a kottát.
Nekem 1 ilyen fejlesztés nagyon jól jönne és szerintem másoknak is.
Lehetne a neve mondjuk realkotta funkció.
Kilépett
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy több hangszín is van a hangszerben, ami sokkal jobban szólna, ha egy kicsi effekt stb lenne rajta. Ki is próbáltam, a Perform Tone Edit funkcióban. Az a gondom, hogy nem tudom hogy lehet elmenteni a változtatásokat. Pl van egy zongora hangszín, azon elvégzem a változtatásokat, és el szeretném menteni Pl zongora saját néven. Ha performance-ként mentem, akkor nem csak a hangszínt menti, hanem az éppen aktuális beállításokat is Pl stilus stb. Ha valaki tudja a megoldást, kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
Kilépett
treborsz írta:
Meg tudná valaki mondani mi a külömbség a Roland GW8E és a GW8L között.
Az "E" az európai, az "L" pedig a latin területre szánt modell. Az eltérő zenei ízlés miatt ezek úgymond "lokalizált" változatok, részben különböző - a területi zenei igényeket kielégítő - PCM hangkészlettel és stílusokkal.
Kilépett
Szia! A GW8E kelet európai(köztük magyar) stílusokat tartalmaz a World stílusok közt míg az L latint. Októberben lesz 3 éve, hogy használom, kiváló szerkezet.
Kilépett
Sziasztok. Meg tudná valaki mondani mi a külömbség a Roland GW8E és a GW8L között. Mennyire jók és megbízhatók ezek a hangszerek? Köszi. Üdv. Robi
Kilépett