Roland fórum
Nem vagy belépve.
ok, kösz
Gabesz írta:
persze, abszolút
Kilépett
kösz, akkor ezek szerint használhatom erősítő csativáltásához, ill fx on/off hoz
Gabesz írta:
Sima kapcsoló, áramkört zár!
üdv:
Gabesz
Kilépett
Sima kapcsoló, áramkört zár!
üdv:
Gabesz
Kilépett
Ezt tudom....
A működése érdekelne... Milyen jelet ad? áramkört zár? villanyosjelet küld?
Gabesz írta:
Halihó!
Az FS-6 esetében választható, hogy átkapcsolóként, vagy pillanat kapcsolóként működjön. Az FS-5U pillanat kapcsoló, az FS-5L pedig átkapcsoló.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
Halihó!
Az FS-6 esetében választható, hogy átkapcsolóként, vagy pillanat kapcsolóként működjön. Az FS-5U pillanat kapcsoló, az FS-5L pedig átkapcsoló.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
Hello
Az a kérdésem lenne, hogy az FS-5 ill FS-6-os kapcsolása milyen áramkörnek felel meg. Értsd: olyan rövidzárat hoz létre, mint a gt-10 amp controlja?
Kilépett
ezt meg lehet próbálni, persze nem teljesen ugyanazt kapod, mert jobban fog szólni a GT-10, mint a 8. Ezt én már próbáltam. Egy-két erősítő modell teljesen másképp (hűebben) szól a 10-ből.
Kilépett
azt tudom
de ha le van írva, hogy x effekt y paraméterét tekerjem z értékre, stb, akkor mennyire kapok közelítő hangzást?
van a neten site, ami ezt kiírja a sysex fileból
Joe írta:
Nem, ez nem így van, teljesen más a két készülék felépítése, ezért nem fogja olvasni a GT-10 a GT-8-ból lementett SysEx (syx) formátumú információit. Mindenképpen szükség van egy konverterre.
Kilépett
Nem, ez nem így van, teljesen más a két készülék felépítése, ezért nem fogja olvasni a GT-10 a GT-8-ból lementett SysEx (syx) formátumú információit. Mindenképpen szükség van egy konverterre.
Kilépett
Azok megvannak, köszi, már egy ideje tekergetem őket, elég jó alapnak fel lehet használni, érdekes hangzások vannak.
Esetleg, ha syx file-ba ki tudod importálni, akkor van syx-olvasóm, az alapján, gondolom, nagyjából azonos setupok vannak a 10esben, mint 8ban (értem úgy, hogy egy effekt azonos értékeken kb azt adja vissza). vagyis visszaállítható gt-10 patchnek...
Zev
Joe írta:
Szia,
Sajnos nem, nincs ilyen hivatalos BOSS GT-8-GT-10 Patch konverter. Ez nem azt jelenti, hogy nem is létezik, mert előfordul, hogy felhasználók írnak erre alkalmas szoftvert. Esetleg nézz körül a neten.
Viszont a rolandus oldalon találsz letölthető Patch-eket a GT-10-hez, a kiváló gitáros Paul Hanson készítette ezeket.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
Bocs Joe volt bejelentkezve a gépemről, de az előbb is Gabesz voltam.
Kilépett
Szia,
Sajnos nem, nincs ilyen hivatalos BOSS GT-8-GT-10 Patch konverter. Ez nem azt jelenti, hogy nem is létezik, mert előfordul, hogy felhasználók írnak erre alkalmas szoftvert. Esetleg nézz körül a neten.
Viszont a rolandus oldalon találsz letölthető Patch-eket a GT-10-hez, a kiváló gitáros Paul Hanson készítette ezeket.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
Hello
Találtam a honlapon GT-8 mintha patch-eket. de 10eshez nem. Át tudod ezeket konvertálni 10re? kösz
Kilépett
Bocs, előbb is Gabesz voltam, csak Joe volt bejelentkezve a gépemről...
Kilépett
Szia,
Igen, bent van, gyere nyugodtan!
üdv:
Gabesz
Kilépett
Hello
Érkezett FRV-1? Mert ha igen, akkor holnap meló után benézni.
kösz
Gabesz írta:
OK várunk
Kilépett
Kösz a választ.
Az FRV pedig majd érdekel.
Zev
Gabesz írta:
Szia Zev,
Nyugodtan hagyhatod -10-en és az Output potival állítsd be a kívánt jelszintet.
Az FRV-1 teljesen más, mint a GT-10 zengetője. Ez egy az egyben a régi klasszikus '63-as Fender Reverb modellezése. Nagyon jellegzetes semmivel össze nem hasonlítható vintage zengetés ez. A héten már lesz belőle a Zenegalériában, ki tudod próbálni.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
Szia Zev,
Nyugodtan hagyhatod -10-en és az Output potival állítsd be a kívánt jelszintet.
Az FRV-1 teljesen más, mint a GT-10 zengetője. Ez egy az egyben a régi klasszikus '63-as Fender Reverb modellezése. Nagyon jellegzetes semmivel össze nem hasonlítható vintage zengetés ez. A héten már lesz belőle a Zenegalériában, ki tudod próbálni.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
ok
kösz
akkor kérném, hogy mailen (is) válaszoljon
zevme@freemail.hu
Kilépett
Hello!
Gabesz a héten szabin van.
Amint megérkezik, válaszolni fog a kérdésekre.
Üdv
Joe
Kilépett
Kérdés kettő:
Az FRV-1 és a gt-10ben levő reverb mennyire fedi egymás?
érdemes-e beruháznom erre a pedálra?
kösz
Kilépett
Hello
Most vettem egy erősítő fejet, amin két független bemenet van, egy alacsony és egy magas jelszint fogadására (aktív PU)
Tervem szerint útváltó kapcsolóval küldeném időnként a jelet pedálokon ill. a gt-10en keresztül. Ami a stompokból kijön, azt kötném az alacsony jelszintre. és a magasra menne a gt-10 outja monon.
A kérdésem: Mi a jobb megoldás? Ha a systemben átállítom a kimeneti jelet -10dbről +4r dBre. Vagy hagyjam -10en és az outpout potival, vagy a patchek hangerejével állítsam be a megfelelő hangerőt?
kösz
Kilépett
Ez így igaz, tapasztalatból mondom, hogy a GT-8-nál érdemes a Volume értékét max 60 körülig tekerni, a GT-10-nél már jobban lehet hajtani, de valóban bejöhet egy nem kívánatos digitális torzítás. Ezek modellezések és nem várhatjuk el tőlük, hogy 3-ad, 4-ed annyi áran, mint egy csöves cucc 100%-osan modellezzen 30-40 fajta erősítőt + effektek. A multi-effekt mindig egy magalkuvás, szerintem GT-8 és a 10 is remekül tud együtt működni jó minőségű csöves erősítőkkel a megfelelő beállítások mellett.
Kilépett